San Francisco Bay Area Architecture Kappe Architects Kappe Architects Kappe Architects San Francisco Bay Area Architecture Kappe Architects Kappe Architects San Francisco Bay Area Architecture Kappe Architects San Francisco Bay Area Architecture Kappe Architects Kappe Architects San Francisco Bay Area Architecture Kappe Architects
Kappe Architects Kappe Architects Kappe Architects Kappe Architects
San Francisco Bay Area Architecture Kappe Architects Kappe Architects San Francisco Bay Area Architecture
Kappe Architects
Kappe Architects
San Francisco Bay Area Architecture
      San Francisco Bay Area Architecture
  Kappe Architects
San Francisco Bay Area Architecture Kappe Architects Kappe Architects Kappe Architects

Creating a Home that Celebrates All Forms of Reflection

This dramatic 5,000 square foot family residence with split-levels and terracing takes full advantage of a gently up-sloping site in Marin County, California. Wherever you are on the land, you constantly experience the changing reflection and light patterns in both the architecture and the landscape. This external dynamic, combined with bold internal design, achieve the home's spiritual goal—to create an open family living environment that invites and celebrates reflection in many forms.

Key Project Considerations
Kappe Architects
+ The owners wanted a residential modern design that powerfully reflected their lifestyle and personality
Kappe Architects
+ The home needed to be as high up the lot as allowed in order to maximize the views back to the San Francisco skyline from this semi-secluded location
Kappe Architects
+ The early program dictated the site selection and, in turn, the site helped shape the program
Kappe Architects
+ A long lap pool was a key requirement from the beginning of our design
Kappe Architects
+ Intentional transparency and sweeping vistas were two other important issues
Kappe Architects
+ We needed to achieve a dynamic balance between the use of warm and cool tones
Kappe Architects
+ We had to be particularly responsive to the requirements of Design Review for this unique home
Kappe Architects
Project Successes Achieved Through Design
Kappe Architects
+ We arranged the massing of the house into smaller structures as viewed from the street, evoking an Italian hill town and responding to Design Review stipulations
Kappe Architects
+ The sparing use of warm wood tones and more dramatic metallic and glass surfaces are dynamically balanced
Kappe Architects
+ A zinc gray standing-seam metal roof, taupe colored hard trowel stucco walls and charcoal colored concrete pre-cast pavers create a background of neutral materials that contrast with the warmth of glue-laminated beams, redwood trim and the sheen of stainless steel and glass features
Kappe Architects
+ The floor consists of integral colored concrete with hydronic in-floor heating accented by stainless steel inlays
Kappe Architects
+ Large panes of glass and clear railings provide layers of unobstructed views across the Bay to downtown San Francisco from the Dining Room, Great Room and Master Bedroom Suite
Kappe Architects
+ Glass stairs and bridges create an open and airy quality, spreading light throughout the home and helping to bring the outside in
Kappe Architects
+ We selected a depressed area at the foot of the property's slope as the ideal site for the dramatically linear lap pool, viewable from multiple interior and exterior locations, resulting in its full integration into the home's design
Kappe Architects
+ A large stainless steel pivoting entry door leads to a double-volume foyer, where an elegant glass and stainless steel stair ascends to reveal an open-plan design visually linking the Great Room with the Kitchen and Dining Room, and upward to the Master Bedroom Suite
Kappe Architects
 
Kappe Architects  
Kappe Architects
Kappe Architects Kappe Architects
Kappe Architects Kappe Architects
Kappe Architects